SkinPen – Medische Microneedling

SkinPen – Medische Microneedling

De huid in de diepte vernieuwen. Dit kan met door middel van medische microneedling met de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische microneedling behandelingen.

SkinPen microneedling is een van de populairste behandelingen van dit moment vanwege de superieure veiligheid, korte hersteltijd en indrukwekkende behandelresultaten! Deze behandeling is een zeer effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties. De naaldjes van de SkinPen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn daarom harder en gladder dan bij andere microneedling systemen waarvan de naaldjes vaak haakjes en bramen hebben hetgeen voor ongewenste oppervlakkige huidbeschadigingen zorgt. Omdat de kans op pigmentatie significant kleiner is, kan SkinPen microneedling bovendien gedurende het hele jaar veilig uitgevoerd worden en is de behandeling eveneens geschikt voor donkere huidtypes.

Wat doet een SkinPen behandeling voor jouw huid?

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekens. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender!

Voor wie is een SkinPen behandeling geschikt

 • Acnelittekens
 • Grove huidstructuur (grove poriën)
 • Striae
 • Een vermoeide, vale huid
 • Oppervlakkige pigmentvlekken
 • Verslapte huid
 • Rimpels en lijntjes
 • Voor alle huiden die een oppepper kunnen gebruiken

Voorbereiding op de behandeling

Stop minimaal 3 dagen voor de behandeling met retinol, vitamine A producten, fruitzuren en andere actieve werkstoffen.

Direct na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er egaal rood uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen en de roodheid kan (afhankelijk van de indicatie) tot 24 uur aanhouden. De behandeling heeft een korte herstelperiode, waarin we afschilfering en droogte kunnen voorkomen.

Na de behandeling ontvang je 2 nazorgproducten voor ten minste de eerste 48 uur om het herstel te bevorderen. Medisch microneedling is een dynamisch proces, wat wilt zeggen dat voor een optimaal resultaat 3 tot 6 behandelingen nodig zijn met een interval van 4 weken.

Nabehandeling thuis

De huid staat na de behandeling nog 24 uur open. Bij de behandelprijs zitten 2 tubes inbegrepen waarmee je thuis jouw huid gaat nabehandelen.

 • Eerste 24 uur na de behandeling : Skinfuse aanbrengen, dit mag meerdere keren per dag en is een hydraterende creme.
 • Na deze 24 uur : Rescue aanbrengen en dit moet minimaal 24 u
  ur zijn en bij voorkeur langer. Dit is een kalmerende, herstellende en verzachtende creme. Gebruik een milde cleanser zonder fruitzuren.
 • 3 dagen na de behandeling mag je weer overstappen op je eigen producten.
 • Bescherm je huid dagelijks met een zonbescherming (spf30/spf50)

Tarieven

SkinPen losse behandeling € 185,00

Kuurpakket 3 SkinPen behandelingen € 535,00

 

Bij elke behandeling zijn 2 nazorgproducten inbegrepen.

Vergoeding mogelijk via uw zorgverzekeraar

De SkinPen behandeling kan geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Vraag naar de mogelijkheden.