Couperose – vaatbehandeling

Bij Nina’s Schoonheidssalon in Roermond (Limburg) kunnen wij vaataandoeningen zoals couperose, spider naevi en rosacea behandelen met ons Nordlys Ellipse IPL-Lasersyteem.

Veel mensen zullen er vroeg of laat mee te maken krijgen: aandoeningen aan de bloedvaten. Vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer ze verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden wat niet iedereen als plezierig ervaart. In grotere aantallen in het gezicht, wordt dit ‘couperose’ genoemd. Deze aandoening is een veelvoorkomend probleem die verholpen kan worden met een vaatbehandeling.

Vaatbehandeling

Een vaatlaserbehandeling wordt vaak gebruikt om roodheid in de huid te verminderen, vooral als gevolg van vaataandoeningen zoals couperose, spider naevi en rosacea, maar ook diffuse roodheid.  Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een gespecialiseerd IPL / laser die gericht is op de bloedvaten onder de huid.

Deze vaatjes hebben geen functie meer en zijn onschadelijk. Ze kunnen soms als ongewenst of cosmetisch storend worden ervaren. Vooral als ze zich op zichtbare delen van het lichaam bevinden. Door ze te laten behandelen met een vaatlaser, kunnen de vaatjes worden verminderd of verwijderd.

Hoe werkt het

Nina’s Schoonheidssalon werkt met de Nordlys Ellipse. Tijdens de vaatlaserbehandeling worden er gecontroleerde lichtpulsen uitgezonden. Deze lichtpulsen worden geabsorbeerd door het rode pigment (hemoglobine) in het bloed. Dit veroorzaakt een gerichte verwarming van de bloedvaten, waardoor ze worden vernietigd zonder de omringende weefsels te beschadigen. Het beschadigde vaatje wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en opgeruimd.

Voor de behandeling

Omdat de vaatlaser zich richt op pigment mag de huid tijdens de behandeling niet zongebruind zijn en dien je de zon 6 weken vóór de behandeling te mijden! Dit geldt ook voor de zonnebank en zelf bruinende crème.

Na de behandeling

De huid wordt door de vaatlaser niet aangetast, alleen de vaatjes worden behandeld. Wel ontstaat er warmte in de huid, wat extra roodheid en zwelling kan veroorzaken. Dit trekt na enkele uren, in sommige gevallen enkele dagen weg. Soms kunnen er korstjes of velletjes ontstaan. Het is belangrijk om hier niet aan te krabben of wrijven. Wees de dag na de behandeling matig met alcohol en tot 4 dagen na de behandeling geen intensieve sport beoefenen.

Na elke laserbehandeling is het van belang de zon te mijden een goede zonbescherming te gebruiken. Als de huid te snel na de behandeling onbeschermd of te weinig beschermd wordt blootgesteld aan de zon, kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type vaatje, de hoeveelheid vaatjes en de individuele reacties op de behandeling. Over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig om optimale resultaten te bereiken. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig. De tijdsinterval is gemiddeld 4 – 6 weken.

Hoelang blijft het resultaat behouden?

Omdat er vaak sprake is van aanleg kunnen er na verloop van tijd weer nieuwe vaatjes ontstaan. Dit is per persoon verschillend. De behandeling kan herhaald worden om het resultaat te behouden. Gemiddeld wordt een onderhoudsbehandeling 1x per jaar of 1x per twee jaar uitgevoerd.

Tarieven

Intake
Gratis
Spider Naevi
55,00

vanaf

Wangen klein gebied
110,00
Wangen uitgebreid gebied
165,00
Neus
85,00
Gelaat
265,00
Hals twee zijden
175,00
Decolleté klein gebied
165,00
Decolleté uitgebreid gebied
265,00